School IJZER - YSER Frankenforst Bensberg BSD
Copyright © 2021 by "Roger de Laet"  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: Rogerdelaet@pandora.be
Hier is dan de foto op de trappen van het Mas in Antwerpen.
Hebben deelgenomen aan de reŁnie:
Guido Lamote (Voorzitter) met Annie Mommens - Josiane Smeets met Jeanfrancois - William Bruynseraede met Liliane Boonen - Claudine Thorez met Jos LeenAlain Meykens met Nicole Claes - Felix Dirk - Felix Ronald - Miek Robbens met Kris Van Alsenoy - Margriet Dedroog met Eric Vos - Hendrik Vermeersch met Eva-Maria HŲderathMichŤle De Vooght met Dirk Vancoillie - Swa Van Loo met Nelly Polley - Nadine Ryon met Marcel Testaert - Roger de Laet met Liliane Vanderwielingen
Woordje vooraf.
Er werd heel lang op voorhand navraag gedaan aan al onze leden van onze vriendenkring school "IJZER" of er interesse zou zijn voor een reŁnie te Antwerpen.
Een vijftigtal leden van onze vriendenkring waren geÔnteresseerd voor deelname. Dit zou dus in geval van vijftig koppels gaan om ongeveer honderd personen wat een mooi getal zou zijn geweest.
Door omstandigheden werd de datum verlegd en ook omdat die datum tijdens het schoolverlof lag en waarschijnlijk ook door de deelnameprijs t.t.z 63 Euro per persoon hebben waarschijnlijk veel mensen afgehaakt. 28 deelnemers bleven over maar niet tegenstaande dat werd er beslist dat de reŁnie zou doorgaan.
In ieder geval zal door het nieuwe bestuur bij de planning van een volgende reŁnie alles goed overwogen worden.
Nu de afwezigen hadden ongelijk en ook al was het weer ons niet gunstig gezind was het een fijne leerrijke dag voor iedereen.
Ons bestuurslid en penningmeester Alain Meykens had er heel veel energie ingestoken om deze dag te laten lukken.

De reŁnie werd aldus genoemd naar ons voormalig bestuurslid wijlen Freddy Roman die tijdens zijn ziekte van op zijn ziekenbed nog had meegewerkt aan deze reŁnie maar het liep echter anders af voor Freddy hij overleed op 26/03/2012.
Freddy was de oprichter en stuwende kracht achter school "IJzer" waarvoor wij hem heel dankbaar zijn.
Het programma zag er als volgt uit;
Er werd gekozen voor versie A, zie blauwe tekst hieronder.
Er werd verzamelen geblazen vanaf 09.20Hr AM aan het "MAS" dat is het museum aan de stroom te Antwerpen.
Onder leiding van een bekwame gids werd de "Quick-Tour" toegepast voor het bezoek. Jullie moeten weten dat men voor een bezoek aan het MAS eigenlijk een hele dag nodig heeft en met deze Quick-tour doe je dat in 2 1/2 uur. Pffff :-)
Wasda een Quick-tour?
Een verticale stadswandeling voor groepen langs de roltrappen van het MAS-boulevard. Tijdens de Quick-tour krijg je letterlijk en figuurlijk een groots zicht op de stad, de stroom en de wereld. De glaspartijen,met als hoogtepunt het panorama( als het weer het toelaat bieden een wijd uitzicht op Antwerpen en de haven.
Je maakt kennis met het MAS van het gelijkvloers tot de top. Onderweg bezoek je de themazalen Wereldstad (+5) en Wereldhaven (+6) waar wordt stilgestaan bij enkele belangrijke collectiestukken die het verhaal over de stad, stroom en haven kracht bijzetten. Op de top van het MAS krijg je een totaalperspectief op Antwerpen en haar haven.
Voor de mensen die het MAS nog niet bezocht hebben is dit echt een AANRADER!!

Na bezoek aan het MAS verplaatsing met eigen auto naar Temse voor de boottrip & BBQ aan boord van de "IBIS" van Rivertours.
Er werd om 13Hr ingescheept te Temse, Wilfordkaai. De IBIS was voor ons 28 personen groot genoeg. De boottrip zou gaan van Temse tot Dendermonde en terug dus van 13Hr tot 17 Hr.
Gezien het gunstige tij werd er gevaren voorbij de site van ex-Boelwerf waar nu nieuw Temse herrijst, zo naar Weert, Tielrode, Hamme Driegoten waar de Durme in de Schelde mondt, Branst, visserdorpjes Mariekerke en Sint-Amands, Baasrode, Moerzeke met natuurgebied
De Kramp en het pittoreske Vlassenbroek en Dendermonde. Zwaaien en via Sint-Amands terug naar Temse.
Tijdens de afvaart werd er een aperitief aangeboden gevolgd door een korte toespraak door onze voorzitter Guido Lamote. Tevens werd er ťťn minuut stilte gehouden voor onze vriend Freddy Roman, een foto van Freddy werd opgehangen zodat hij er ook zou bij geweest zijn.
Na het aperitief en de toespraak werd er aangeschoven aan de BBQ en het koud buffet, er was meer dan voldoende en alles was heel lekker. Na het eten werd er bij een glas of koffie natuurlijk heel wat nagepraat en of aan sightseeing gedaan.
Rond 17Hr werd er terug aangelegd in Temse en het regende pijpenstelen waar iedereen tevreden over deze mooie dag naar zijn auto spurtte om voldaan huiswaarts te keren. Eind goed alles goed :-)
Tijdens de toespraak werd er al medegedeeld dat de volgende reŁnie terug zou doorgaan te Bensberg-Duitsland maar meer daarover horen jullie wel nadat het bestuur ten gepaste tijde alles besproken heeft.
Mag ik hier ook vragen aan al de leden die eventueel hun mailadres veranderd hebben om mij dat te willen laten weten A.U.B. dank bij voorbaat,     " rogerdelaet@pandora.be"

Groetjes Roger de Laet