De Website van en voor oud-leerlingen en oud-leraars
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


 
 

 OVERLIJDEN
Ongeveer half Maart ontving ik onverwacht een overlijdensbericht
uit Frankrijk met de mededeling dat onze vriend Dominique Lequeux overleden is op 18 Februari 2016. Wij wisten dat Dominique ziek was maar wisten niet dat hij overleden was. Het nodige werd gedaan om de familie Lequeux onze oprechte deelneming  in deze droevige gebeurtenis mede te delen.
Roger de Laet

REÜNIE 2016

Onze Reünie van 2016 te Mechelen was een groot succes, Als onze website terug OK is dan zal alles gepubliceerd worden, wij verontschuldigen ons voor dit euvel. Wij zoeken nog steeds een of meerdere vrijwilligers die onze website willen op punt zetten, contacteer
Roger de Laet  op het Nr 0476818461
hartelijk dank.

www.djpaske.tk
dj Pascal Lavigne
Tel +32
475 21 13 32

Borrix
M
arie Louise van Dijk
6641 TL Beuningen

Geerinck Dental Techniek
Denis Geerinck
9250 Waasmunster
tel: +32 52 46 31 45

Informatica Advies Meulemans
Pascal Meulemans
Tel
0475 83 69 02

Berten Fotografie
Leuvensestraat 87
B 3200 Aarschot
Tel +32 16 57 22 42

Marcel Steenwegen
Massages, reflexologie, gesprek
0475 41 54 43

Ardua Gym VZW
Turnkring
Hans Vervloet
Heist o/d Berg

Radio 2

Iris Van Hoof

Presentatrice-programma-medewerker

Castor & Pollux
Marijke Cloes
3700 Tongeren

Maes Industriële Verlichting
Anja Cloes
2243 Pulle

Afrikaanse schilderkunst uit Nigeria
Bridget Oronya "BiBi"
Partner van Geert Simons

Advocatenkantoor
Vakantiewoningen in Knokke en Rosas
Vertaalkantoor
 Geert Pauwels & Echtgenote

Boekhoudkantoor
MARVAN
www.marvan-online.be
Marechal Cristine


2e Reünie Rijksbasisschool "ijzer" Bensberg
20 - 21 - 22 oktober 2006

Beste vrienden allemaal,


Eerst wil ik mij bij jullie allemaal verontschuldigen dat ik een niet zo goede spreker ben maar met papier en pen gaat dat al iets beter.
Wij hopen in eerste instantie dat jullie allemaal veilig en wel zijn thuisgeraakt na dit leuke weekendje.
Sta ons toe te mogen veronderstellen na al jullie positieve reacties ter plaatse dat onze reünie in de vorm van een weekendje Bensberg een groot succes was.
Het grote succes van deze reünie was dan ook allemaal aan jullie toe te schrijven, het zijn jullie die het gemaakt hebben door jullie talrijke aanwezigheid en natuurlijk was de weergodin ons ook genegen.
Natuurlijk is er altijd wel iets wat beter had gekund en daarom ook onze verontschuldigingen als er hier en daar een schoonheidsfoutje was.
Nobody is perfect

Natuurlijk hopen wij dat onze doelstelling “ Back in the time “ bereikt werd?
Wij hopen dat jullie verloren gewaande vrienden na zovele jaren terug gezien hebben, dat jullie naar hartelust hebben kunnen bijpraten (waar wij niet aan twijfelen) en gegevens hebben kunnen uitwisselen.
Persoonlijk voelden wij die warme aangename vriendschap die van jullie allemaal uitging heel goed aan. Wij BSD-kinderen hebben toch een speciale band naar elkaar toe of niet?
Ook zijn wij ervan overtuigd dat jullie de eerstvolgende dagen nog veel zullen napraten over onze reünie maar wij hopen van harte dat dit verder mag blijven bestaan naar de toekomst toe.
Daarom vragen wij jullie om ons jullie voorstellen en ideeën kenbaar te maken.
Sluit jullie aan op onze nieuwe website en zie daarvoor alle uitleg op het eerste blaadje in het boekje dat jullie hebben gekregen.
Alle mooie groep en of klasfoto’s die werden gemaakt heel graag doorsturen met de nodige tekst en uitleg AUB naar de mailadressen vermeldt op dat eerste blaadje in het boekje.
Dank U
(nee, niet uitstellen, nu mailen naar Chris Sanders)

Beste vrienden, nogmaals van harte dank voor alles, jullie zijn allemaal fantastische lieve mensen en vragen van verder onderling in contact te blijven.
Carpe Diem (Pluk de dag)

Namens het bestuur,
Roger de Laet
 

Reacties reünie 2006.

 • Van Roger de Laet en Freddy Roman voor het personeel van Hotel Hamm

Hi Manuela und Helmut,

So wie Sie sehen können sind wir alle gut nach Hause gekommen.

Ich möchte Ihnen allen und auch das Personal in Namen von alle Alten Belgische Schüler J von Herzen danken für alles was sie für uns getan haben!!!!!!

Das essen war immer Sehr gut und hat allen immer geschmeckt danke an die professionelle Köche die alles mit viel Liebe haben zubereitet.

Sie Liebe Manuela sind unbezahlbar wie Sie immer alles Wenn es Mal ein Probleem gab gelöst haben, Danke!!

Die Leute waren über Ihnen Sehr zufrieden und fanden Ihren immer anwesenden Lächeln Sehr Lieb J

Das hat alles beigetragen das ich Ihnen kan sagen das die Leute mit Sicherheit zuruckkommen werden nach das Hotel Hamm.

Liebe Manuela Bitte vergessen Sie nicht die Bergische Landeszeitung für uns zu reservieren wo das Zeitungsartikel über uns erscheinen wird.

Würde es Ihnen was ausmachen um Mir 4 oder 5 Exemplare von diese Zeitung nach zu senden?

Wenn Sie nicht genug haben mit € 7 dan werde Ich Ihnen das bezahlen bei mein Folgender Besuch.......

Das Photo würde am Samstag 21/10 gemacht in unsere alte Schule und zeigt Ihnen einige Schüler von meine Klasse aus 1961-62 also 45 Jahre später. Wo ist die Zeit hingeflogen? In 1961 waren Wir 10-11 Jahre jung!!

Das Lieber Helmut und Manuela war es für heute, nochmals vielen vielen dank für das schöne Wochenende "Back in the Time"

Roger de Laet
 

 • Van Hotel Hamm uit Herkenrath bij Bensberg

Hallo Roger,

jawohl, der Artikel war heute in der Zeitung. Wir haben auch noch 4 Exemplare für Sie ergattern können. Diese werden wir Ihnen in den nächsten Tagen zusenden, wenn Sie uns doch bitte Ihre Privatadresse geben könnten.

Das gesamte Hotel Hamm Team möchte sich auch recht, recht herzlich für Ihre tolle email von gestern bedanken! So viel Lob und Anerkennung für unsere Arbeit erhalten wir leider selten. Um so mehr freuen wir uns über solche anerkennenden Worte wie von Ihnen! Mir müssen allerdings auch sagen, dass ein so reibungsloser Ablauf OHNE Ihre hervorragende Vorarbeit nur schwer möglich gewesen wäre!

Wir hoffen sehr, Sie noch dieses Jahr mit Ihrer Frau in unserem Hause wieder begrüßen zu dürfen und verbleiben für heute

Mit freundlichen Grüßen

Ihr Hotel Hamm Team

Helmut Hamm und

Manuela Müller

 • Van Hilde Wauters

Hallo Roger,

Hartelijk dank, voor je brief, het was een heel gezellig en weekend, het was heel leuk om na al die jaren elkaar nog eens weer te zien, moet jullie daarvoor heel erg bedanken dat jij en Freddy het hebben waargemaakt, hoop er volgen er nog meer,

 • Van Sanders Martine

Hallo Roger,

We zijn goed thuis gekomen.

Een beetje moe maar heel tevreden.

Nogmaals bedankt voor dit prachtig weekend, het is een herinnering om nooit meer te vergeten.

De groetjes en tot later

Martine

 • Van Smeets Josiane

Beste Roger,

We hebben dit heerlijke weekend eigenlijk alleen te danken aan jouw inzet en gedrevenheid.

Ben pas gisterenavond om 18h00 vertrokken in Bensberg, ik wilde het onderste uit de kan, en die twee dagen waren een aaneenschakeling van uiteenlopende emoties. De samenkomst op de school was een heerlijke en blije ervaring en het terug aanvullen van vergeten en verscholen details.

Nadien ben ik naar mijn vroegere thuis gereden, dit was ontmoedigend. Ik zag mijn vader nog in de tuin werken en de vensterluiken schilderen, en mijn mama in haar keuken staan door het raam. Maar de tand des tijds heeft alles verslonden. Dit was het meest pijnlijke moment van het weekend.

Een heerlijk Italiaans pastabord, een winkelnamiddag en het bezoek aan het Schloss, maakten wel veel goed.

Het buffet was oergezellig en oude koeien zijn in groten getale uit de gracht gesleurd.

Toen gisterenmorgen iedereen weer vertrok, had ik het even erg moeilijk. Maar ik heb er een mooie herinnering aan overgehouden en mee naar huis genomen: "de verrassing" waar ik zo bang voor was, heb ik nu in mijn hart gesloten en heeft al een plaatsje tussen de andere kindjes uit die tijd.

Ik ben alleen nog op zoek naar die 30 jaar, waar zijn die in godsnaam gebleven?

s'Middags ben ik naar de Saahler-Mühle gereden, en alsof het voor mij gepland was, was er een oldtimer treffen, allemaal auto's uit de 60-er jaren. Ben dan een rondje rond de vijver gaan wandelen en een tijdje op een bank gaan zitten, verstand op nul en blik op oneindig gezet. Dan ben ik oude vrienden gaan opzoeken en in het lang en in het breed "Kaffee und Kuchen" genuttigd. Het was gewoon een op en neer van emoties en indrukken, maar alleszins een aanrader om regelmatiger over te doen.

Uit mezelf zou ik deze bewogen uitstap zeker niet aangedurfd hebben, maar nu zal het nog dagen blijven nazinderen.

Ik denk dat er maar zeer weinig schoonheidsfoutjes, zoals jij ze noemt, te vinden zijn, en een stukje ontbrekend behangpapier kan onze pret niet getemperd hebben! Dit weekend ging het om belangrijkere dingen, om de grote familie die we ooit waren, om de roots, de vriendschap en de goede herinneringen, denk ik.

Je zult nu wel wat rust nodig hebben, maar toch, nog eens hartelijk dank voor de waaier aan ervaringen, waarvan ik één voor één genoten heb.

Groetjes josiane

 • Van Robbens Monique (Miek)

Beste Rodger
Ik heb een fantastisch fijn weekend gehad en dat allemaal dank zij jullie en al die uren werk die jullie er voor hebben overgehad.

Het was plezant om iedereen terug te zien, al kende ik die jongere mensen niet, toch kon ik met iedereen praten en we hebben tenslotte allemaal dezelfde herinneringen aan schitterende jeugdjaren in Bensberg.

Ik had dit alles voor geen geld willen missen!

Aan jullie dus een heel hartelijk “dankjewel” voor al de moeite en inzet, dank zij jou was dit een super geslaagd weekend, ik kan je verzekeren dat het zelfs voor de partners een leuke positieve ervaring was!

Vriendelijke groeten

Kris en Miek

 • Van D’Hooge Katia

Hallo Roger,ik heb vandaag een "kater" neen niet van de drank van de W.E.
maar van de goede sfeer die we mochten meemaken en die ik nu mis Wat was het
toch tof, oude school en citèbewoners weer te ontmoeten!!Het W.E. was op
alle gebied geslaagd,goed hotel, eten ambiance heel goed weer, dankzij het
H. Paterke van Hasselt!!Ik zou nog lang kunnen doorgaan maar laat plaats voor
de andere die je ook willen bedanken.Met deze nog eens hartelijke dank aan
Het Bestuur.
Groetjes ook aan je sympathieke vrouwke.

Joris en Katia..

 • Van de Staercke Stephane

Afsluiter van de dag.

De trappist drinkende bok, in het café " bij de bok " in Oordegem bij Aalst ( Lede ).
Nog hartelijk dank voor alles, we hebben er echt deugd van gehad, het was werkelijk tof.
Nog de groetjes daar bij jullie en tot ziens.

Stephane de Staercke - Brigitte Callewaert
Stationsdreef 148 bus 18
8800 Roeselare
tf : 0479 / 222820
e-mail: stephane.de.staercke@telenet.be

 • Van Dany Leynaert

Roger,

Kort en krachtig! Jij bent diegene die ik moet bedanken! Na 30 jaren zag ik mijn beste vriend uit Frankenforst terug. Merci.

Dany Leynaert

Oftersheim-Duitsland

 • Van Rita Temmerman

Dag Roger,


We zijn goed aangekomen nog met een blij gevoel in ons hart.
Alles was perfect in orde,het hotel,het lekker eten en vooral het weerzien na zovele jaren van al onze mensen.
Heb dan maandagmorgen naar de dokter gebeld om langs te komen in verband met mijn ingreep.
De dokter heeft de opening opnieuw genaaid. Alles is normaal nu in orde.
Nogmaals bedankt voor de goede zorgen,

Vele groeten.RITA en Hilda

 

 • Van Fack Ludo

 

Beste Roger, Beste Freddy,

Eerst en vooral nogmaals bedankt voor het organiseren van deze prachtige reünie, wat mij betreft geslaagd over heel de linie. Als toemaatje aangehecht een foto van ondertekende na 40 jaar weer terug op de speelplaats van "zijn" lagere school. Verder ga ik akkoord dat een bijdrage van € 5 zeker niet teveel gevraagd is voor het verlichten van door jullie gemaakte onkosten. Vraag hierbij is evenwel over welke tijdspanne jullie deze steun verwachten, maandelijks, om de 3 of 4 maanden, half jaarlijks, jaarlijks?

Hoor graag.

Mvg,

Ludo

 

 • Van Deseyne Marc

 

Hallo Roger,
Nogmaals bedankt voor dit fijn weekend wat we beleefd hebben in Bensberg - onze Heimat.

 

 • Van Thorez Claudine

 

Hoi Roger,

Alvast bedankt voor toch nog al je mails( dacht dat je even rust zou nemen…) maar heb nog op niets kunnen reageren.Ik vraag mij af waarom ik toch altijd zoveel te doen heb,zodat voor die dingen zo weinig tijd over blijft!!!!!Moet mij alweer reppen om rond te komen want morgenmiddag vertrek ik( tot woensdag) richting Bordeaux met dochter,vriend +vader .

Jos zal voor de verandering eens thuis blijven en ‘honde-sitter’ spelen…..Toch hééééééééél snel je nogmaals voor al dat moois bedanken ook (aan Freddy) en mijn bijdrage komt er volgende week zonder fout aan.

Fijn w.e……wat hadden we vorige week dik geluk met het weer!!!

Claudine

 

 • Van de huidige Schülleiter de Heer Hans Georg Jaspers

 

Sehr geehrter Herr de Laet,

ich habe mich sehr über Ihre schnelle Kontaktaufnahme gefreut und es hat mich sehr berührt, was Sie Nettes über uns geschrieben haben. Meine Begrüßung erfolgte sehr spontan, als ich Sie da alle auf der Treppe aufgereiht sah und ich bin froh, dass ich mich nicht unerkannt davon gestohlen habe, viele von Ihnen haben mich noch sehr herzlich angesprochen.

Ich bin sehr beeindruckt von Ihrer Gemeinschaft und das nach so viel Jahren!!!

Wir haben auch eine aktive Gruppe von ehemaligen Schülern – vor allem aus den 70-er Jahren, die haben z.B. das alte Schultor gerettet und wollen es demnächst (als zu öffnendes Denkmal mit vielen alten Fotos und Namenlisten dahinter) an die Schulhofwand (garage) anbringen – da gibt es bestimmt auch eine große Feier. Ich habe auch vor, eine Wandvitrine oder etwas Ähnliches mit Erinnerungen an die belgischen Lehrer und Lehrerinnen, Schüler und Schülerinnen vorzusehen. Da bekämen dann Baudoin und Fabiola auch Ihren Ehrenplatz und die Klassenfotos und Namenlisten aus Ihrem Erinnerungsheft.

Vielleicht hat Ihnen Rudi erzählt, dass wir unsere schöne Aula im Obergeschoss „Rittersaal“ getauft haben – nicht nur wegen der schönen Holzdecke mit den schmiedeeisernen Verzierungen, sondern wegen meines Vorvorgängers, des verdienten und langjährigen Leiters der Kathol. Grundschule in der Fasanenstr. – Helmut Ritter, der letztes Jahr verstorben ist.

Ich hoffe es freut Sie, wenn Sie von dem Plan erfahren, dass wir die wunderschön renovierte Turnhalle bei nächster geeigneter Gelegenheit in „De – Hond – Halle“ taufen wollen – in Erinnerung an den letzten Schulleiter der „School ijzer“.

Im Jahr 2010 wird unsere Schule 5 x 11 Jahre alt, das werden groß feiern, weil wir unser 50-jähriges Jubiläums wegen der Umzugsvorbereitungen nicht gefeiert haben – und die Zahl 11 hat in Köln eine große Bedeutung, erst recht für die Schule, sie ist von der Fasanenstr. Nr.11 in die Taubenstr. Nr. 11 umgezogen.

Sie sehen, es gibt genug Gelegenheiten zu feiern, man muss die Feste feiern, wie sie fallen – wir beide sollten langfristig einen guten Termin ins Auge fassen für ein gemeinsames Fest.

Sonst sind Sie als Herr de Laat oder Ihre Gruppe immer herzlich bei uns willkommen, gerne können Sie bei Bedarf auch unsere Räumlichkeiten benutzen.

Liebe Grüße

Hans-Georg Jaspers

 

 • Van Geerinck Denis en vader (Meester) Geerinck Hubert

 

Beste Freddy, Roger

In naam van mijn pa en mezelf moet ik U en Roger (en de volgzame echtgenotes)
van harte danken voor jullie attentie en voor al dat werk dat jullie hebben gehad
om deze reünie te willen realiseren

adres : Geerinck Hubert
Kerkstraat 37
9250 Waasmunster Tel: 052/463145

Met vriendelijke groeten,

Denis Geerinck.

 

 • Van Jan Dedroog:

 

beste Roger

Het bedrag van 5 euro heb ik vandaag op de rekening overgeschreven.

Mag ik jou en Freddy in elk geval hartelijk bedanken voor de organisatie van deze onvergetelijke dag. Voor sommige mensen was het inderdaad meer dan 40 jaar geleden dat we nog iets van hen gehoord hadden.

Uit ervaring weet ik dat het heel moeilijk is om iets te organiseren, waarvan iedereen vindt dat het goed was. En dat was bij jullie het geval. Bovendien liet de organisatie toe dat er niet alleen een goede groepsgeest was, maar dat er ook ruimte was voor de individuele (her)beleving van onze jeugdjaren.

Ik neem dat de volgende reünie doorgaat in het 'Schloss' ;-)

Dan zijn we er zeker weer bij.

Groetjes

Jan Dedroog

 


De foto's van...

Chris Sanders , Stephane de Staerke , Martina Sanders , Nadine Ryon , Ludo Fack , Michèle De Vooght, Johan de Staercke, Roger de Laet , Erik Verrees , Claudine Thorez,

Patrick Daeninck stuurde ons een krantenknipsel uit de Bergischer Landeszeitung.

Nog even nagenieten? hier de menu van zaterdagavond.

Nadine Ryon stuurde 2 korte stukskes filmfilm2 (geluid aanzetten!)

En hier dan DE "Groepsfoto op de trap"  , met alle namen.

En last but not least, Rogers verslag van het geslaagde weekend.

 

Home | Contact | Inhoudstafel